Bella & Smulan

Senaste inläggen

Av bellaochsmulan - 11 juli 2011 20:55

Måst bara lägga upp ett par härliga bilder på när Wilma och Daniel fick möjlighet att flyga helikopter.

  

Daniel hade med sig kameran upp och tog kort.

Här kommer bilderna från luften.

 


   

ANNONS
Av bellaochsmulan - 11 juli 2011 09:07

Först måste jag berätta att vi skall ställa ut Bella på Tollarp. Det skall bli jätte kul. Vi hade sedan länge tänkt att åka ner till Tollarp dagaran så vi sa att det är ju en kul grej att när vi ändå åker ner så kan vi se vad hon får för bedöming när det bara är gårdisar.

Så nu tränar Wilma och Bella på hur man skall gå i ringen och att stå fint på bordet mm.

Wilma och Bella har börjat att träna lite hinder inför höstens nybörjar kurs i Agillity. Dom e jätte duktiga. Ihelgen så var det våra Dynor till utemöblerna som blev agility tunnel.

Tänkte fortsätta lite på temat jag började på förra inlägget, Bellas egenheter och bravader.

Fånga såp bubblor är en ny kul grej. Hon tycker det är jätte kul att jaga och hoppa efter alla bubblor som flyger runt. Hon ser rätt kul ut när hon skuttar/flyger runt för att jag bubblorna.


Det första Bella gör när vi kommer ner till Frillesås. Först så springer hon ett par snabba varv på gräsmattan, man ser henne knapp för att hon är så snabb när hon är klar med det så rullar hon sig på gräsmattan. Det är en speciel rullnings metod hon kör med! Först så skall hon rulla sig sen så lägger hon sig på rygg och putter runt sig själv med bak benen så hon kasar sig fram. Det kan bli flera meter ibland.


Vi har börjat träna på en ny grej som hon har blivit jätte duktig på som jag vet att Mamma Hallon och Humla är jätte gryma på.   Hitta och öppna snus dosor. Det tog inte många sekunder innan hon fattade grejen, så fort snus doserna kommer fram blir hon så upphetsad att hon skakar. Skynda er och göm dom jag viil, jag vill, jag vill leta nu...... 


Det var allt för denna stund, men det kommer snart mera.

ANNONS
Av bellaochsmulan - 14 juni 2011 21:33

När vi träffade Yohanna, Bellis och Natta, Lotus sist så pratade vi om vad våra hundar gör/inte gör. Efter det så har jag tänkt på vad Bella  gör. Här kommer några.


Så fort matte eller lill matte skall tvätta håret så skall Bella alltid dricka vatten ur ducshen, hon ser jätte roligt ut ståendes med fram tassarna på bad kars kanten och lapar vatten. När hon får lite på nosen så fnyser/nyser hon men hon skall ändå lap mer vatten.


När vi hoppar ut ur ducshen så är hon den första som är där och skall slicka oss torr.


Bella och Gris Öron är ett kapitel för sig, när hon får sitt gris öra så det första hon gör är att gömma sitt gris öra. Hon måste hitta just den perfekta platsen till sitt gris öra. Så först springer hon runt överallt och letar efter just den där platsen. När hon väl hittat denna enda perfekta plats så börjar hon att gömma sitt gris öra. Det är en speciel rutin som hon gör. Först så skall det puttas på plats sen så skall hon oftast lägga något över det efter det så pickar hon med nosen. Detta gör hon om och om igen. Det är jätte viktigt. När hon är klar med det så skall det ligga där ett tag innan det är dag att ta fram det och gnaska på det.


Leka med bollar nja det gör Bella på sitt enga sätt. Kasta bollar är inte så lockande, det kan vara kul någon gång men det roligaste med bollar är att först bita i den lite sen så skall den puttas under soffan/badkaret/skåp för att sedan ligga och försöka få tag i den. Först så trodde vi att hon gjorde detta av misstag men sedan så såg vi att hon gjorde det med flit. Hon la bollen framför och sen så putte hon in den med nosen. Lilla sluga Bella. Hon får ofta fram den men inte alltid då börjar hon att gry och ber om att vi skall ta fram den.


Hon har sina rutiner. Hon skall alltid börja att sova hos Lill matte och smulan i sängen så klart. Efter några timmar så kommer några tassar smygandes till Matte och Husses säng.

Så här gör hon varje natt. Måste ha sin lilla mys stund med Lill matte och smulan.

Dom e så goa, ofta bak mot bak. Men sen så måste man ju bara mysa med Matte och Husse. Antigen mellan Matte och Husses kuddar eller under Mattes täcke.


Nu ligger Bella med alla tassar i vädret och njuter mellan Husse och Matte i soffan.


Av bellaochsmulan - 7 juni 2011 20:50

Vi brukar alltid ta en tur i Fontin varje Tisdag, Wilma har sin dans och vi promenerar/springer i Fontin. Nu så är Wilmas dans slut för terminen men vi kan inte från gå våran härliga Tisdags tur i Fontin.

Idag så tog vi en längre tur än vanligt, det var jätte härligt.

Halv vägs så mötte vi en stilig gårdshund Benny. Vi stannade och hälsade och lekte loss lite i skogs glänan.

Hoppas att vi träffar Benny nästa vecka med.

Av bellaochsmulan - 6 juni 2011 22:09

Oh villken härlig lång helg det har varit. Det har varit jätte skönt och vi alla har njutit av helgen. Alla på våra egna sätt.    Så här har Bella njutit så fort hon har fått chansen.


  

Matte och Bella har kollat på när Lill matte har badat, Vi var lite fega och höll oss på land. Vi svalkade oss med söt vatten från kranen i stället.    


  En härlig bild på Bella och Lill Matte.Av bellaochsmulan - 27 maj 2011 21:16

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen men våren har varit full av aktiviteter.

Vi har gått färdigt våran allmänlydnads (fortsättning) kurs. Det var jätte roligt så det var lite tråkigt att den slutade. Bella var jätte duktig, hon klarade allt jätte bra. Det var kul för på denna kursen så var vi hemma hos en av kursledaren, hon har en gård med mycket mark och skog runt om. Långt, långt ute i skogen. Det var kanon att träna person sök, spår, apport och raportering mm. Vi körde lydnads pass och sen så var det fritt valt att testa på olika saker som man själv ville träna på.

                                                    
Våran gryma Bella


Vi har varit och veterinären och röntgning av Bella   s höfter. Det gick jätte bra, sövningen var lite läskig och hon spydde men hon var snart på tassarna igen efter att allt var klart.

Våran Bella fick C på sina höfter men för oss så är hon alltid en A tjej i alla lägen. Hon är våran super stAr.


  En härlig solnedgåns bil på våran Bella. Jag bara älskar solnedgångar med dess undernara färger och kontraster.


  


Vi var på ringträning i torsdag på klubben. 2 av Bellas syskon med mattar kom med på ring träningen. Det var jätte kul. Bordet var lite läskigt. Efter att vi hade tränat så fikade vi lite, det var jätte kul att prata. Vi fick jätte bra tips från våran kennel matte.

Tack för fikat Yohanna.

Det var jätte kul att ni tänke på oss, vi hade annars missat denna bra träningen. Skäms lite att jag inte håller koll på den egna klubben   .


Av bellaochsmulan - 20 mars 2011 20:06

Bella 1 år

Här med sin 1 års tårta.


Kl 15:10

Fast den åt lill matte upp, jag fick en falukorvs bit i stället.

  Här hjälpte Husse och Lill matte mig att blåsa ut ljuset.


Här är jag med mitt super goda öra som jag fick.

Det har jag gömt på ett säkert ställe   (Matte hittade det i tvätt korgen) 

På efter middagen så gick vi och grattade Brossan, han var lika busig som vanligt.

Efter det så gick jag och Mattarna ut på en härlig promenad.

Nu så slappar jag med Lill matte och laddar inför morgon dagen.

Av bellaochsmulan - 20 mars 2011 10:43

Hurra hurra idag fyller våran Prinsessa "Bella"

                                                  
   1 År


                                                 

                                                            

                                                                  

                                                             

                                                     

                                                     


Dagen började med liten sov morgon, det gillade Bella. Bella fick ett gris öra i pressent, hon blev jätte glad och började genast med sina gris öron ritualer "Gömma öra".

  

Bella skickar nospussar till alla sina jubilerande syskon.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se