Bella & Smulan

Senaste inläggen

Av bellaochsmulan - 19 mars 2011 19:27

Idag så åkte vi till Partille för att promenera med Mattes Syster, son och Sessan så klart. Det blev en härlig lång promenad i solen. Vi gick från Partille till Kåhög och vidare så vi gick över Kåhögs bron till andra sidan och sen tillbaka till Partille. Promenaden tog ca 3½ timma. Vi hade ju lite pauser på vägen, vi kikade in till Daisys Gårds och inrednings butik som låg i Kåhög. Där fick vi shoppat lite och hon var jätte gullig och bjöd på lite kaffe och saft. Hon skall öppna sitt kaffe om 3 veckor, så dit måste vi snart igen och fika. Hundar var oxå välkomna så det är perfekt paus plats. Sedan bar det vidare över till andra sidan Säveån. Där var lite bullrigt ett  tag när vi fick gå ganska nära motorvägen men vi svängde snart ner mot Säve ån igen. Där fick vovarna springa av sig lite. Sessan sprang direkt ner och badade i vattnet men Bella var lite feg och höll sig på land. Bella gjorde som hon alltid gör när Lucas vang är med....Hoppar in i underdelen och åker med.  Dom sprang lite i kapp, Bella var snabbast.

Vi fortsatt vidare mot ännu ett paus ställe   för nu var vi riktigt hungria oj låg Mc Donalds där framme. Sedan gick vi den sista biten utan problem.

Det var en helt underbar promenad.

Nu har vi kommit hem och har bakat lite Cupcakes som vi skall fira med lite i morgon när våran älsklig "Bella" fyller 1 år.

Bella själv är helt slut    och sover gott i sin korg och inväntar sin stora dag.

ANNONS
Av bellaochsmulan - 16 mars 2011 19:11

Vi var laddade inför kvälllens kurs. Vi började med lite teori inne för att gå igeom vad vi skulle göra idag och lite fika förstårs  . Vi blev in delade i 3 grupper, på vad vi låg i träningen. Kanon ! Vi är 6 stycken i våran grupp, hundar i varierande storlek (dom duktigaste i gruppen). Vi körde mycket kontakt övningar i alla olika modeller. Det gick jätte bra, Bella har mycket bra kontakt det är jätte grymt att träna med henne hon bara älskar det. Efter ett tag var det som om musten gick ur alla hundaran även Bella. Vi tog en paus sen var alla på G igen. Vi övade ovilkorlig inkallning med störning, det gick jätte bra. Bollar kom flygandes och hundar gick förbi och Bella kommer utan probelm.

Till sist så körde vi en sitt kvar övning, från bara sitta kvar och till slut att sitta kvar när matte går bort en bit och sedan kommer tillbaka och går förbi och till slut kommer tillbaka.

Det gick jätte bra, trors att alla valpar som skulle börja valp kursen kom ut på träningss planen och började skälla och busa runt. Snacka om att vi fick bra träning. Det är precis sån övning som vi behöver.  

Kurs ledaren sa att hon hade aldrig haft en grupp som hade gjort denna övning på andra gången, det fanns grupper som knappt hade klarat det på sista gången på kursen. Gissa om vi var glada över våra duktiga hundar när vi gick hem. 

ANNONS
Av bellaochsmulan - 13 mars 2011 22:00

Vi längtar alltid till helgen. Ja det gör vi nog alla. Matte, husse och lill matte tycker det är gott att mysa lite på morgonen. Det är det BÄSTA som finns tycker våran Bella. Ligga och mysa men någon i familjen är helt underbart och helst under täcket men så är det ju med en gårdis.

Sköna skogs promenader har det blivit i helgen. På lördagen så var vi ute och gick i Rollsbo skogen med dagmatte Kristina och Wiliam (Son) och dagskompis Tyra. Vi hade tänkta att springa löst och röja loss lite men det var ett gäng vovar som övade sök så vi fick hålla oss i koppel när det var så många hundar i skogen men vi hade en jätte skön promenad. Vi hittade en grotta vid ett berg med en jordkällara alldeles intill.

På söndagen så var vi och sprang i Guddebyhjlälm skogen. Den är stor och helt underbar att gå och springa loss i .

Bella tyckte att det var jätte skönt att springa lös. Hon är jätte bra på att hålla sig till oss. Det är jätte skönt.

Träning ger färdighet.

När vi var på väg till bilen så kom det två tjejer med sju hundar ! Som dom inte hade riktigt koll på. Det kom två rusandes rakt fram till oss, Bella var lös men hon var lydig och stannade med oss så att vi kunde koppla henne.

Imorgon är det dags för kurs igen, det skall bli så kul. Vi är laddade.

Av bellaochsmulan - 8 mars 2011 20:09

Äntligen så var det dags att börja Allmänlydnads kursen   alla var jätte taggade och förväntans fulla. Det var precis så kul som vi hade tänk oss.

Först så hade vi lite teori för att prata om vad vi hade för förväntningar och mål.

Sedan var det dags att gå ut och visa vad vi var i träningen.

Vi fick göra sitt och ligg övningar, sitt kvar övningar och kontakt övning mm.

Bella var så taggad, Wilma och Bella gjorde alla övningar med mycket väl godkännt!

Det grymaste var när vi skulle öva på att ha kontakt med hunden och gå runt alla andra hundar med så löst hängande koppel eller utan.

Wilma var jätte kaxig och sa att jag kör utan koppel !!! Stor matte sa att det behöver du inte göra men då sa Wilma att jag är så säker på Bella så jag vill göra det och så blev det.

Dom var helt grymma, Bella gick runt alla hundarna utan koppel och var super fokuserad på Wilma, fick en störning av en busig Tollare som tycket Bella var lite kul att nosa på men Wilma fick snabbt kontakt med Bella och på komando så gick dom vidare. Sedan gick hon och satte sig på din plats igen.

Snacka om att Mamma och Stor Matte kännde sig stolt för att inte tala om vad Wilma var stolt.

Bella var den enda av 16 hundar som gick runt utan koppel. Våran Bella är så grym.

Efter att vi var klara med dagens övining så ville instruktörerna prata lite om vad det tycket om dagens kurs, vad man skulle tänka eller träna på.

Bella fick jätte beröm för att hon var så duktig, vi fick inte något som vi skulle träna på tills nästa gång utan att fortsätt så som ni gör tills nästa gång så skall vi hitta på något kul utmanande tills nästa gång. Dom tycket även att vi absolut skulle köra Tävlings Lydnad   .


Våran Bella har ju en korg som hon bara ÄLSKAR men hon är inte ensam om det   för när Bella skulle gå och lägga sig i den en dag så fick hon sig dagens överaskning !!! Den var upptagen.   

 


Dagen efter så låg Bella i sin korg och Smulan kommer och ser att Bella ligger i korgen så blev nog Smulan lite purken för att det var upptaget. Hon började att köra "Arga leken" på Bella, men det funkade inte, Smulan fick ge upp.   

Av bellaochsmulan - 2 mars 2011 20:20

Tiden går så fort, helt otroligt. Bella är snart 1 år, det känndes som det var igår vi hämtade våran lilla goa tjej.

Bella var och tog hennes 1 år vaccination nu i veckan, parvo och kennelhostan.

Det gick jätte bra men hon e ju en super tjej så jag hade inte väntat mig något annat heller.

Det var då jag började tänka tillbaka hur det var för 1 år sedan. Det första vi gjorde när vi kom hem var att slänga oss på datan för att kolla in hemsidan (http://www.sokarens.se/) om det hade kommit några valpar.  Oj vad vi gick i väntans tider   men det var minst lika roligt/spännande att kolla på alla små sötingarna när dom växte.  


Bella har kommit in en riktig spök period nu, varanan dag så är det läskigt att gå på promenad, man måste gömma sig bakom mattarna när vi är ute och går.

Nästa dag så skall man spriga och var först och är inte rädd för något.


På mornarna så har Bella varit riktigt trött, när matte har gått upp så har Bella sprungit snabb till lillmattes säng och hoppat ner under täcket i hopp om att få sova vidare. När även lillmatte går upp så har hon tittat bedjande ut under täcket "Snälla kom tillbaka och gossa med mig"


Av bellaochsmulan - 20 februari 2011 17:47

Idag så har det varit valp träff, jätte kul. Det var både A och B kullen som träffades. Det var helt underbar dag. Det var jätte roligt att träffa alla Mattar, Hussar med deras hundar. Alla vovar var på jätte bra humör och dom sprang och lekte överallt.

Här är några bilder från träffen.

             

Jätte tack till Ewa och yohanna för den härliga valpträffen.


Jag kan tänka mig att alla våra vovar är lika trötta idag. Bella e så trött och har gosat upp sig i soffan. 

   

Hoppas att vi syns snart igen, nospussar från Bella.


Av bellaochsmulan - 8 februari 2011 19:39

Nu har jag lyckast att få till en film på Bella som gömmer sitt gris öra.

Så här kan hon hålla på och böka runt på massa olika ställen innan hon har hittat rätt ställe. Hon e för go våran underbara Bella    

Av bellaochsmulan - 7 februari 2011 21:08

Bella har ibland gömt sina grisöron när hon har fått dom men nu så har hon fått dille på att gömma grisörat.

Det verkar som om hon tycket att gömma grisörat är halva nöjet av få ett gris öra.

Det är många ställen som skall prövas innan hon hittar den perfekta platsen för förvaring till det är dags att sätta tänderna i örat.

  

Här passade Bella på att smyga in i stor Mattes garderob för att se om det var ett bra ställe.


Här provar Bella om skulle vara ett bra ställe.

Det är så kul att se henne gömma öronen, hon gräver, drar i saker för att täcka örat så det inte syns, trycker med nosen. Hon har en sån rolig teknik när hon håller på. Skall försöka filma henne och lägga upp det.

                      

                                            En stolt Bella med sitt öraSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se